Regus.fi-normal.jpg

 

Inhimillistähän se on, uutta yritystä perustettaessa tulee edettyä yrityksen ja erehdyksen kautta. Hyvällä valmistautumisella, maalaisjärjellä ja varsinkin ottamalla asioista selvää etukäteen on mahdollista välttää monta virheliikettä.

 

Hyvät esivalmistelut lisäävät yrityksen selviämismahdollisuuksia. Business News Daily vertaa yrityksen liiketoimintasuunnitelmaa kakkureseptiin: Mikäli et noudata ohjetta, et saa kakkuakaan! Realistisella ja järkevällä suunnitelmalla on mahdollista välttää monta sudenkuoppaa. Pankit ja sijoittajat eivät useinkaan uskaltaudu rahoittamaan mitään ilman kunnollista liiketoimintasuunnitelmaa.

 

Hyvä idea ei riitä siihen että yritys alkaisi menestyksekkäästi. Menestyvä yrittäjä on tietoinen todellisesta rahallisesta tilanteestaan, hänellä on kyky huomata hyvät tilaisuudet eikä hän anna periksi. Paperityö on vaikeaa mutta todella tärkeää! Muuten maksamattoman laskut tekevät hyvästä alusta nopean lopun.

 

Realismi mutta myös innostus ovat ehdottoman tärkeitä menestyvälle yritykselle. Parhaille yrittäjille työ on intohimo. He tekevät työnsä rakkaudesta, eivät vain dollarin kuvat silmissä.

 

Yrittäjä ei saisi koskaan laiminlyödä asiakkaitaan. Asiakas on aina oikeassa; se on klisee mutta silti niin usein unohdettu totuus. Kuten Forbes-lehden Alan Hall kirjoittaa: "yrittäjä joka ottaa asiakkaansa huomioon ei ole tuomittu epäonnistumaan". Asiakas ei saisi koskaan kohdata huonoa ja epäkohteliasta palvelua, saada heikkolaatuisia tuotteita tai tuntea olonsa huijatuksi. Yrittäjän on tunnettava asiakkaansa ja tämän tarpeet ja välittää ja kuunnella tätä. kultainen sääntö: pitkällä juoksulla laatu ja hyvä palvelu ovat tuotteen hintaa tärkeämpiä asioita.

 

Muista (varsinkin alussa) kallis auto ja tyylikäs toimisto. Luksus voi olla ansa ja syy yrityksen kaatumiseen. Edullisempi ja turvallisempi vaihtoehto on toimiston vuokraus, päivä tai edes tunti laadukkaissa vuokrattavissa toimitiloissa .

 

Euroopassa  hinnoissa ei useinkaan ole juuri pelivaraa. Yrittäjänä on kuitenkin uskallettava neuvotella. Neuvotella voi niin pankin, notaarin, lakimiehen kuin vakuutuksenkin tarjoajan kanssa.

 

Olemalla avoin erilaisille ehdotuksille ja kuuntelemalla kanssayrittäjien varoituksia voi välttää monta ongelmatilannetta. Internet on hieno apu, yrittäjyydestä löytyy tuhansittain kirjoja ja artikkeleita. Muiden yrittäjien kokemukset ovat kuitenkin parasta oppimateriaalia aloittelevalle yrittäjälle.